Güncel Haberler

Özgür Özel’i canlı yayında şaşırtan soru! Ekrem İmamoğlu, “Cevap vermem mümkün değil” diyor: “Yasağın temyizde onaylanacağını düşünüyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Kübra Par ile birlikte TV100 Ana Haber’e konuk oldu. “Kılıçdaroğlu’nun amacı nedir? Kılıçdaroğlu bu açıklamaları CHP için en iyisi olduğunu düşündüğü için mi yapıyor, yoksa yeniden cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor ve bunun için size karşı taban desteğini mi kışkırtmaya çalışıyor?” Soruyu yanıtladı. Soruyu duyunca şaşıran Özel, cevap vermenin mümkün olmadığını söyledi.

Özel, şunları kaydetti:

MOSKONDAKİ GÖRÜNTÜ: ‘Zorla kalkacaksınız demedik’

Gelinen noktada 2007’den bu yana ayağa kalkamadık. MYK’nın aldığı bir karar… Anayasa referandumundan sonra bu noktadaydık. Çünkü o partili bir başkan…

Biz ayağa kalkmamakta haklıydık ama referandumdan sonra seçmen bize şunu söyledi: “Seçtiğim başkana saygı duymayın.” diyor. Yeni bir politika izliyoruz ve sonuç aldığımızı görüyoruz. 31 Mart akşamı dedim ki: Bu oyların hepsi bizim değil. Bundan sonra daha spesifik bir politika izleyeceğiz. Anketlerde birinci partiyiz.

Ülkede 11 gösteri düzenledik. Türkiye’de insanlar sorunlarının tartışılmasını istiyor. Siyasiler arasındaki tartışmalar kutuplaşmaya neden oluyor. Otoriter liderler aynı zamanda kutuplaşmadan da yararlanırlar. 105 miting yaptım, Erdoğan’la tartışmadım. Bunun olumlu sonucunu seçimlerde gördük. En zor konularım var, onları kişiselleştirmiyorum.

Grubun kararı bağlayıcıdır. Bu konuda grup kararı almadık. Cumhurbaşkanımızı ayakta selamlayacağız dedik, kimseye zorla ayağa kalkın demedik. İstemiyoruz diyenlere bu şekilde yapacağımızı söylemedik. Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın gibi 3 eski cumhurbaşkanının görüşlerini aldım. Onlar da bunun uygun olduğunu düşündüler. Siyasi sorumluluk bana aittir.

“İSTİFA EDECEĞİM”

İlk genel seçimde partimle birinci olamazsam istifa edeceğim. Bu partiyi iktidara getiren ilk başkan ben olacağım. Türkiye’deki kutuplaşmayla birlikte gerçek sorunlar tartışılıyor. Bu konuda kavga etmeyelim.

Ekran görüntüsü 2024-10-02 195636

KILIÇDAROĞLU’NUN KALKIŞLA İLGİLİ ELEŞTİRİSİNE CEVAP

Sayın Kemal kimi savunacağımızı söylediyse, biz de onu savunacağımızı söyledik. Bunun için 11 gösteri düzenledim. Kılıçdaroğlu’nun ayağa kalkan milletvekilleriyle ilgili tweetinde kullandığı ifadeyi üzüntüyle karşılıyorum. Çok acı verici buldum.

Benden sonraki başkanlardan saygı bekliyorum. Benden önceki başkanlara yöneltilen eleştirilerin tamamı beni aşar.

“CEVAP VERMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Soru: Kılıçdaroğlu’nun hedefi nedir? Kılıçdaroğlu bu açıklamaları CHP açısından daha iyi olduğunu düşündüğü için mi yapıyor, yoksa yeniden cumhurbaşkanı olmayı düşünüyor ve bunun için tabandan destek mi almaya çalışıyor?

Ne bu sorunun muhatabıyım ne de spekülasyon yapma yeteneğim var. Kesinlikle cevaplayamayacağım bir soru sordun.

BAHÇELİ İLE MECLİS’TE GÖRÜŞME

Bahçeli’nin 4 gazeteciye, bana ve Sinan Ateş’in ailesine yönelik tehditlerini eleştirdim. Parlamento Binası’nda buluştuğumuzda siyasi konuştuğunu söyledi.

Erdoğan normalleşmenin sona ermesiyle ilgili çok sert sözler söyledi. Teğmenlere küfür konusunda sert sözler sarf etti. Sayın Devlet gördüğüm kadarıyla şunu yapmak istiyor: Normalleşmeye katılalım, işi sadece CHP’ye bırakmayalım.

Devlet’in yaptığı siyaset kurumunu yıpratan bir şeydir. Bu sabahki sözleriniz gerçekten aşırıydı. Meclis’teki tavrı bu olunca bu politikayı yıpratıyor.

Türk siyasetini kafes kavgasından çıkarmamız lazım. Bizi yuvarlak masaya davet etmelisiniz. Biden ve Trump’ın gerisine düşebilir miyiz?

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMASI: ‘YASAĞIN İTİRAZDA ONAYLANACAĞINA İNANIYORUM’

Birkaç kez toplantılar yapıldı. Böyle bir şey olduğunda ne yapacağımızı konuştuk ama şimdi duyurmak doğru olmaz. Bu cezayı normalleştirmemiz lazım. Böyle bir karar verilmemelidir. Aldıktan sonra Yargıtay aşaması var.

Siyasi yasağın temyizde onaylanacağını ancak Yargıtay aşamasında kalacağını düşünüyorum. İmamoğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmasının içinde tutmak isteyenler var, bu tuzağa düşmeyelim.

YAPTIRIM UYGULANIRSA İMAMOĞLU ADAY AÇIKLANACAK MI?

Böyle bir şey yok. Ekrem Bey de istemiyor. Bu da doğru değil. Ekrem Bey bana 5 yıldır milletin kendisine yetki verdiğini belirtti.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu