Koku da yeterli: Kolay Adana Kebab Ev Tarifi – Son Dakika Girme News

Adana Kebab Damakta kalan çok baharatlı ve lezzetli etin tadı söz konusu olduğunda, artık sadece kebaplarda değil; Evinizin mutfağında da mümkündür! Ayrıca, barbekü gerekli değildir. Bir tavada veya ızgara fırında yapabileceğiniz bu pratik tarifle, Adana Kebab’ın lezzetinden yeterince alacaksınız.
Malzeme
- 500 gram orta yüce kıyılmış et (tercihen sığır eti zırhı öğütme)
- 1 büyük soğan (rendelenmiş ve sıkılmış)
- 2 karanfil sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Ahşap çubuk veya çubuklar
- (İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı kuyruk yağı veya iç yağ)
Hazırlık
Kıyılmış eti büyük bir kaseye, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlara dikkatlice yoğurun.
Karışım yoğurulduğundan karışım bir kauçuk gibi tutarlılık almalıdır – bu, kebap’ı parçalamamak önemlidir.
Harçın elastikleştirilmiş filmde hazırlanmasına izin verin ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Eti şişlere dikkatlice bıçaklayın. Elinize bastırın ve uzun bir şekil şekli.
Izgaranın tavasında veya ortada fırın ızgarasının ayarında pişirin.
Sumac soğan, biber ve lavash ile servis yapın.