Güncel Haberler

Koku da yeterli: Kolay Adana Kebab Ev Tarifi – Son Dakika Girme News

Adana Kebab Damakta kalan çok baharatlı ve lezzetli etin tadı söz konusu olduğunda, artık sadece kebaplarda değil; Evinizin mutfağında da mümkündür! Ayrıca, barbekü gerekli değildir. Bir tavada veya ızgara fırında yapabileceğiniz bu pratik tarifle, Adana Kebab’ın lezzetinden yeterince alacaksınız.

Malzeme

  • 500 gram orta yüce kıyılmış et (tercihen sığır eti zırhı öğütme)
  • 1 büyük soğan (rendelenmiş ve sıkılmış)
  • 2 karanfil sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı biber
  • 1 çay kaşığı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Ahşap çubuk veya çubuklar
  • (İsteğe bağlı: 1 yemek kaşığı kuyruk yağı veya iç yağ)

Hazırlık

Kıyılmış eti büyük bir kaseye, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatlara dikkatlice yoğurun.

Karışım yoğurulduğundan karışım bir kauçuk gibi tutarlılık almalıdır – bu, kebap’ı parçalamamak önemlidir.

Harçın elastikleştirilmiş filmde hazırlanmasına izin verin ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Eti şişlere dikkatlice bıçaklayın. Elinize bastırın ve uzun bir şekil şekli.

Izgaranın tavasında veya ortada fırın ızgarasının ayarında pişirin.

Sumac soğan, biber ve lavash ile servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu