Güncel Haberler

BM: İsrail Batı Şeria’da sadece bir haftada 30 Filistinliyi öldürdü

BM sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilere bir açıklama yaptı.

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da “geniş çaplı operasyonunu” sürdürdüğünü belirten Dujarric, İsrail ordusunun “ölümcül savaş taktikleri” kullandığını ve hava saldırıları düzenlediğini söyledi.

Dujarric, 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri ​​arasında bir haftada 7’si çocuk 30 Filistinlinin öldürüldüğünü, bunun Kasım 2023’ten bu yana bölgede bir haftada kaydedilen en yüksek kurban sayısı olduğunu söyledi.

“İsrail güçleri uluslararası hukukun kurallarına saygı göstermeli.” Dujarric, “öldürücü gücün” ancak son seçenek olduğunda kullanılabileceğini söyledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, İsrail güçlerinin El Halil kentinde hareket özgürlüğüne yönelik kısıtlamaları yoğunlaştırdığını, binlerce Filistinlinin temel hizmetlere erişimini engellediğini ve yaşam koşullarını zorlaştırdığını bildirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim’den bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu