Güncel Haberler

Cevdet Yılmaz: Bütçeye tek kuruş gitmeyecek – Son Dakika Ekonomi Haberleri

Savunma sanayisine ilişkin bazı düzenlemelere ilişkin kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı TBMM’ye sunuldu.

Teklifte, Savunma Sanayii Fonu gelirlerinin artırılmasına yönelik çok sayıda hüküm yer alıyor. Sonuç olarak limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 TL ücret kesilecek.

Konuyla ilgili Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan açıklama geldi. Yılmaz şunları söyledi:

“Bu kapsamda Meclis’imize bir paket teklif edildi. Özellikle Savunma Sanayii Fonu’nu desteklemeye yönelik bir paket, burada bütçeye tek kuruş bile gitmeyecek. Bu alanı savunma sanayini güçlendirmek için kullanıyoruz.

Çelik Kubbe projemizden diğer kritik teknolojilere kadar bu alandaki varlığımızı daha da güçlendireceğiz. Bölgemizde yaşananlar, son 20 yılda bu alanda yaptıklarımızın ne kadar değerli olduğunu, ne kadar doğru kararların alındığını gösteriyor. “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başkan Yardımcısı olarak değil, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak burada gösterdiği güçlü irade ve savunma sektöründe bizi getirdiği nokta nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu