Güncel Haberler

İsrail: “Hizbullah iletişim birimi komutanı Sakafi Beyrut’ta öldürüldü” – Son Dakika Dünya Haberleri

İsrail Savunma KuvvetleriIDF tarafından yayınlanan açıklamada, Hizbullah’ın iletişim birimi komutanı Muhammed Raşid Sakafi’Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün düzenlenen saldırıda öldürüldüğü öğrenildi.

Açıklamada, “Sakafi, 2000 yılından bu yana Hizbullah’ın iletişim biriminden sorumlu üst düzey bir isimdi. Sakafi, tüm Hizbullah birimleri arasındaki iletişim yeteneklerini geliştirmek için önemli çabalar sarf etmişti.” ifadeler kullanıldı.

“DAHA ÇOK SÜRPRİZLERİMİZ VAR”

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galanteİsrail’in kuzeyinde, Lübnan’ın güneyinde kara operasyonlarını sürdüren 36’ncı Tümen’in karargâhına yaptığı ziyarette bunu dile getirdi. Bakan Galante, “Hizbullah birbiri ardına çok ağır darbeler alıyor. Nasrallah’ı (Hizbullah lideri Hasan) ortadan kaldırdık ve daha sürprizlerimiz var. Bunlardan bazıları zaten başarıldı, bazıları da başarılacak.” dedi.

Cesur, “Hizbullah’ın füze ve füze tümeni, hassas ve kaliteli bir operasyon sonucunda ciddi bir darbe aldı; komuta kontrol merkezi, iletişim, tüm liderlik (Rıdvan Gücü) imha edildi. Silahlı Kuvvetler 2. ve 3. Tümenleri Nasrallah’a bağlı.” “Tüm komuta seviyeleri ortadan kaldırıldı.” dedi.

Gallant, ordunun bugün birçok köyde operasyon yaptığını ve bu sürecin gerekli olduğu yerde devam edeceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu