Güncel Haberler

CHP’lilerin Erdoğan’ı ayakta alkışladığını anlatan Özel: “Normalleşmede yanlış bir şey yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 3. yasama yılı açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında, CHP’li bazı milletvekilleri ayağa kalkmazken, bazıları da Erdoğan’ı ayakta selamladı. parti.

REKLAM

Salı günü TBMM’de 3. yasama yılı açılışında salonda bulunan bazı ana muhalefet partisi CHP’li milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladı. Partideki tutum değişikliğine ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyundaki eleştirilere şöyle yanıt verdi: “Normalleşme adımları ne partime ne de ülkeme zarar verir.”

Özel, “Göreve saygıya hiçbir engel bırakmayacağımızı söylemiştik. Cumhurbaşkanı yemini ederek geldiğinde kendisine yakışan bir konuşma yapması ümidiyle kendisini ayakta selamladık.”

Özel, Erdoğan’ın konuşmasının “parti genel başkanının konuşması sınırları içinde olduğunu” da belirtti.

“Her ne kadar rahatsız edici açıklamalar olmasa da, bizi rahatsız edecek, yanıt vermek zorunda kalacağımız açıklamalar da olmadı, parti genel başkanının yaptığı bir konuşmaydı. O yüzden ayrılırken kalkma ihtiyacı hissetmedik” dedi.

“Aslında bir arkadaşımızın değerlendirmesi şöyle; Gelecek yıl ve bir sonraki yıl başkanımızın başına bu durumun gelmemesi için önemli bir adım attık. “Umarım önümüzdeki yıl veya bir sonraki yıl Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir genel başkan seçildiğinde aynı nezaketi gösterir.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açılış konuşmasının ardından salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı ve İYİ Parti himayesindeki partilerin temsilcileri tarafından karşılandı. Ancak DEM partisinden 57 milletvekili TBMM’ye katılmadı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Salı günü yaptığı grup toplantısında, gündemdeki Sinan Ateş davasıyla ilgili olarak bir kez daha CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e şunları söyledi: “Suçlamalarınız da sizinkiler kadar çürük. Herkes haddini bilmeli, sınır ihlallerinden kaçınmalı.” Baykuşların kapılarımıza ötmesine ve akbabaların kanatlarını kırmasına izin vermeyelim.” dedi.

Bahçeli’nin yasama yılı açılışında DEM partisi eşbaşkanları ve kendisi ile el sıkıştığını belirten Özel, şöyle konuştu: “Mesela Devlet Bey’in çok sert konuşmaları var ama biz el sıkışmaktan kesinlikle çekinmedik.” CHP’nin Türk siyasetinde attığı riskli adımların sonuçları nelerdir? “Gördüğünüz gibi normalleşme adımları ne partime ne de ülkeme zarar vermiyor, her ikisine de fayda sağlıyor.”

CHP yönetiminin TBMM milletvekillerine “Cumhurbaşkanı Genel Kurul salonuna geldiğinde ayağa kalkmaları” talimatını verdiği, bazı milletvekillerinin bu nedenle salona gelmediği, bazılarının ise gelmediği belirtildi. tepki göstermek için ayağa kalktılar.

Anka haber ajansının haberine göre, CHP Büyük Millet Meclisi yöneticisi Uğur Bayraktutan, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İstanbul Milletvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Tekirdağ Milletvekili Nurten Yönter, Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan ve Saade T Partili Mesut Doğan ayağa kalkmadı. Genel Kurula 20’ye yakın CHP’li milletvekilinin katılmadığını belirtti.

Erdoğan İsrail’e yöneldi

İsrail’in Lübnan’daki Hizbullah militanlarına yönelik başlattığı kara operasyonuna ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “saldırının Türkiye’yi de kapsadığını” söyledi.

Erdoğan, “Vaat edilen topraklar illüzyonuyla hareket eden İsrail yönetiminin Filistin ve Lübnan’ı hedefleyeceği yer vatanımız olacaktır” dedi.

“İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de kapsıyor. Vatanımız, milletimiz ve bağımsızlığımız için bu devlet terörüne tüm gücümüzle karşı çıkacağız.”

Lübnan’ın güneyindeki kara operasyonunun “önceki operasyonlar gibi olmayacağını” belirten Cumhurbaşkanı, şunları kaydetti: “Tüm kuruluşların daha fazla vakit kaybetmeden İsrail’i durdurması gerekiyor. Türk milleti olarak bu zor günlerde Lübnanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız.” Onları destekleyeceğiz.”

“Enflasyondaki düşüş devam edecek”

Erdoğan, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve yaşam pahalılığına ilişkin de şunları söyledi: “Enflasyondaki düşüş önümüzdeki aylarda da devam edecek ve milletimiz bu düşüşü en çok çarşıda, çarşıda, alışveriş sepetinde, mutfakta hissedecek. “

REKLAM

“Türkiye, 2024 yılında 3 büyük kurum tarafından kredi notu artırılan tek ülke oldu. Merkez Bankası’nın brüt rezervleri 156 milyar doları aşarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı, Türkiye’nin rezervlerden daha fazla sorunu yok. hızla gelişiyor” diye devam etti.

TÜİK verilerine göre Ağustos 2024’te yıllık enflasyon yüzde 51,97’ye düşerken, ENAG’a göre yıllık enflasyon yüzde 90,35 oldu.

Temmuz 2024’te enflasyonun yıllık %61,78 olduğu açıklandı.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) hesaplamalarına göre tüketici fiyatları endeksi (E-TÜFE) ağustos ayında bir önceki aya göre %3,47 arttı. E-TÜFE’de son 12 ayda artış yüzde 90,35 oldu.

REKLAM

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu