Güncel Haberler

Venezuela hükümeti, Filistin Yönetimi’nin muhalefet liderini seçimlerin galibi olarak tanıma kararını reddetti

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Avrupa Parlamentosu (AP), İspanya’ya sığınma talebinde bulunan Venezüella’nın cumhurbaşkanı adayı Edmundo Gonzalez’i ülkenin “meşru ve demokratik olarak seçilmiş başkanı” olarak tanıdı.

REKLAM

Venezuela hükümeti, Perşembe günü Avrupa Parlamentosu’nun (AP) muhalefet adayı Edmundo Gonzalez’i Venezuela’nın cumhurbaşkanı olarak tanımasına ilişkin kararı reddetti.

Venezuela’nın hükümet kontrolündeki Ulusal Meclisi, Avrupa Parlamentosu’nun kararını “reddetmek” için bir anlaşmayı onayladı.

Milletvekilleri Edmundo Gonzalez’i 309 lehte, 201 aleyhte ve 12 çekimser oyla “Venezuela’nın meşru ve demokratik olarak seçilmiş başkanı” olarak tanıdı.

Karar, muhalefetin kazandığını iddia ettiği Venezuela’da geçen Temmuz ayında yapılan tartışmalı başkanlık seçimlerinin ardından geldi.

Ancak mevcut hükümete sadık olmasıyla bilinen ülkenin Ulusal Seçim Konseyi (CNE), Nicolas Maduro’yu kazanan ilan etti.

Maduro, Perşembe günü Avrupa Parlamentosu’nun kararına atıfta bulunarak bloğun eski muhalefet lideri Juan Guaido’ya verdiği destekle karşılaştırmalar yaptı.

Avrupa Parlamentosu oylaması, Gonzalez’in hükümet yetkilileri tarafından ülkeyi terk etmek üzere yenilgisini kabul eden bir mektubu imzalamaya zorlandığını söylemesinden bir gün sonra geldi.

Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodríguez daha önce mektubu açıklamıştı.

Gonzalez’in İspanya’ya gelişi Madrid ile Karakas arasındaki ilişkileri gerdi.

Geçtiğimiz hafta Rodriguez, İspanya ile diplomatik ve ticari ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu