Güncel Haberler

Libya’da hasar artıyor | Genel haberler


Libya’da petrol ve doğalgaz üretiminin durması 120 milyon dolardan fazla zarara yol açtı.

Libya Ulusal Petrol Şirketi, petrol ve gaz kuyularının Temsilciler Meclisi (HoR) tarafından üretime kapatılmasının ardından 3 gün içinde 120 milyon doların üzerinde zarara uğradığını açıkladı.

Libya Ulusal Petrol Şirketi’nin açıklamasına göre, “Petrol ve doğal gazın kapatılacağı duyurusundan kaynaklanan zararlar, 3 gün önce üretimin durdurulmasından bu yana 120,3 milyon doları aştı.” ifadelerine yer verildi.

26 Ağustos’ta, Doğu Libya’da Temsilciler Meclisi (HoR) tarafından atanan hükümet, Merkez Bankası’nın yönetimi konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda “mücbir sebep” ilan etti; Üretimi ve ihracatı durdurma kararı aldığını duyurdu.

LİBYA’DA MERKEZ BANKASI KRİZİ

Libya Merkez Bankası, bilgi teknolojileri şefi Musab Müslim’in 18 Ağustos’ta kaçırılması nedeniyle tüm işlemlerini askıya aldığını duyurdu.

Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi, 18 Ağustos’ta yaptığı yazılı açıklamada, Libya Merkez Bankası’nın yeni başkanının seçilmesi ve yeni yönetim kurulunun oluşturulmasına ilişkin kararın uygulanmasına oybirliğiyle karar verildiğini duyurdu.

Açıklamada, kararın ülkenin mali ve ekonomik istikrarının sağlanması, Merkez Bankası’nın görevlerini verimli ve etkin bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması amacıyla alındığının altı çizildi.

Temsilciler Meclisi, 19 Ağustos’ta Libya Başkanlık Konseyi’nin aldığı kararı reddettiğini duyurdu.

Sıddık el-Kebir, 2011’den bu yana Libya Merkez Bankası’nın başkanlığını yapıyor.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu